Despre Aloe Vera sau cum atatea puteri miraculoase pot fi cuprinse intr-o planta mica si delicata

Aloe creste in mod natural in zona mediteraneeana a Africii, in Madagascar si Arabia. Folosite in special ca plante medicinale, dar si ca plante decorative, multe soiuri de aloe au ajuns cunoscute in foarte multe zone ale lumii, cat si in Romania.

Se cunosc peste 250 de specii diferite ale acesteia, iar dimesniunile plantei sunt de la cativa centimetri si pana la cativa metri. Insa soiul cel mai faimos de aloe si cu cele mai multe calitati terapeutice este Aloe Barbadensis cunoscut si sub numele de Aloe Vera. Vechii egipteni si chinezi o numeau „elixirul tineretii”, „planta nemuririi” sau „remediu armonios”.

Aloe Vera este o planta medicinala care are efecte benefice asupra sanatatii si totodata este principalul ingredient utilizat in industria cosmetica. Este o planta perena, face parte din familia Liliaceae (impreuna cu binecunoscutele rude ca usturoiul, ceapa, liliacul, crinul) si este deseori asociata cu un cactus datorita adaptarii sale extraordinare in regiunile desertice

Puterea ei verde consta intr-o compozitie din care bifam ca prezente minerale (calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, etc), vitamine (A, B, C, E, acid folic), 20 din cei 22 de aminoacizi necesari pentru organismul, peste 200 de componente active, inclusiv hormone, enzime si polizaharide.

O adevarata comoara terapeutica ce isi trece in palmares urmatoarele reusite:

– Sustine functia imunitara

– Accelereaza si reglementeaza metabolismul

– Purifica organismul de toxine

– Are efect antiseptic

– Stimuleaza procesul de reinnoire a celulelor

– Contribuie la functionarea optima a sistemului digestiv

– Ofera intregului organism o stare generala de echilibru

– Este eficienta in tratarea alergiilor, afectiunilor mai complicate, plagilor si infectiilor pielii

In cosmetica variantele si intrebuintarile sunt pretioase, numeroasele studii scotand la iveala una dintre proprietatile sale cele mai spectaculoase si anume cea anti-imbatranire. Compozitia sucului sau prin oligoelemente cum sunt manganul si seleniul care constituie enzime cunoscute ca puternici agenti antioxidanti si anti-imbatranire celulara, favorizeaza o mai buna circulatie sanguina, o mai buna oxigenare si o expulzare mai rapida a toxinelor. Practic, celulele tenului tratate cu acest suc incorporat in diverse produse cosmetice devin mai puternice in combaterea efectelor negative datorate oxigenului si spectrului de radiatii la care pielea este supusa in fiecare zi. Incercati fara ezitare produsele cosmetice avand ca ingredient pricipal Aloe Vera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *