Istoria cadoului ambalat cu suflet

cadou

 

Un gest frumos, emotia unei surprize, faptul ca cineva se gandeste la tine, dragoste, respect, ganduri bune si urari! Castigul cuiva de partea ta ! Parca ai transmite un pic din tine…

Cadoul este magic, deschide suflete si dezlantuie zambete cand il pronunti, face parte din comunicarea non-verbala, cand sentimentele iau locul cuvintelor pentru persoana careia il oferim, ca si favor sau pentru exprimarea devotamentului.

Ca parte din traditie, despre cadouri se spune ca aveau obiceiul sa alunge spiritele rele, atunci cand acestea vanau oamenii exact de ziua lor de nastere. Astfel, in ziua cu pricina invitatii se strangeau in jurul sarbatoritului si il inconjurau cu ganduri, urari de bine si cadouri, ca sa il protejeze.

 

cadou

Odata ales, cadoul este pregatit pentru a fi transmis destinatarului. Hartie, celofan, materiale textile, recipiente colorate,cutii, funde si accesorii, toate participa in alegerea formei finale. Se pare ca primele mostre de hartie de ambalat au fost reprezentate de un material decorativ obtinut prin ambalarea mai multor bucati de hartie si matase si a fost folosit de coreeni inaintea erei noastre. In ceea ce priveste Occidentul, istoria ne reaminteste de nobilii victorieini carora le placea sa isi ambaleze cadourile in compozitii luxoase de hartie extravaganta, cu dantela si panglici. In Statele Unite folosirea hartiei speciala pentru cadouri s-a raspandit in urma unei intamplari cand intr-un magazin de papetarie s-ar fi epuizat hartia simpla de ambalat, si fiind “in criza” au dat peste cateva suluri de hartie speciala, pe care au inceput sa o vanda ca ambalaj special, hartia vanzadu-se aproape instantaneu.

 

 

cadou

 

Noi venim in intampinarea voastra si va ajutam cu alegerea continutului unui cadou, respectiv va ajutam sa transformati momentul acordarii lui intr-o experienta foarte placuta. Iti vom ambala cu atentie si ca de sarbatoare produsele alese, fie ca este vorba despre ingrijirea tenului, parului sau corpului!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *